Scouts > Informatie

 

Over de Scouts

 

Hallo! Bij de verkenners oftewel scouts zitten jongens en meisjes van 11 t/m 15 jaar. We hebben over het algemeen tussen de 25 en 30 kinderen in onze groep. De kinderen worden begeleid door een leidingteam van ongeveer 5 man.

Zodra de kinderen bij onze groep komen, krijgen ze met de echte scouting technieken te maken. Hierbij kun je denken aan vuur maken, hout hakken en pionieren. Dit laatste is bijvoorbeeld het maken van een houten toren met palen en touwen, of het ‘knopen’ van een echte keuken.

Wij gaan met de scouts aan aantal keer per jaar op kamp. In het najaar hebben we van vrijdagavond tot zaterdagavond een kamp (JOTI) met de hele scouting samen. Hier doen we allerlei gezellige activiteiten met elkaar zoals een avondspel, vossenjacht en een middag vol plezier met kabelbaan, springkussen en meer. De kinderen slapen deze nacht in een tent naast het scoutinggebouw.
Zo rond maart gaan de scouts op winterkamp. Een nachtje bibberen op een scoutingterrein in Baarn. Ondanks dat het dit weekend best koud kan zijn, is het altijd super gezellig! De kinderen maken tijdens dit kamp altijd een heleboel mee. Er zijn de afgelopen jaren al vaak aparte ‘figuren’ langsgekomen die samen met de kinderen een hoop avonturen hebben beleefd. Tijdens weekend zetten de kinderen zelf hun tent op, waar ze ook de nacht in doorbrengen.
Verder gaan wij elkaar in april naar de Regionale Scouting Wedstrijden (RSW). Tijdens dit weekend strijden onze scouts tegen andere scouts uit de hele regio. Dit gaat ons altijd erg goed af en we hebben de afgelopen jaren dan ook al een aantal keren de eerste plek behaald.

Als laatste gaan wij elk jaar de eerste week van de grote vakantie (van de basisscholen) op zomerkamp! Dit is natuurlijk het hoogtepunt van het jaar. De scouts beleven een week lang allerlei avonturen, koken op vuur en slapen in een tent.

Natuurgebied ‘de Vlietlanden’ ligt naast ons scoutinggebouw, waardoor wij zomers hier vaak heen gaan voor veel sport en spel. Bij de scouts draait het om scoutingtechnieken gecombineerd met gezelligheid, leuke dingen en een hoop lol! De leiding zorgt elke week voor een nieuw  leuk programma.

Lijkt jou dit ook leuk en wil je een keer bij ons komen kijken? Stuur dan een e-mail via kimballverkenners(@)gmail .com En wil je meer zien? Kijk even bij foto’s op onze website. 

 

Kalender
Volledige kalender >