Explorers > Informatie

Over de Explorers

Wie zijn de Explorers? Wij zijn de Explorers! De explorers zijn de oudste jeugdleden van onze scoutinggroep. In het jaar dat je 16 wordt kun je Explorer worden. Wanneer je 18 bent geworden wacht er een nieuwe uitdaging, je kunt uitgenodigd worden om leiding te worden, en je stroomt door naar de Stam.

Als Explorer ben je zelf verantwoordelijk voor het verzinnen en uitvoeren van de opkomsten. Hierbij is je eigen fantasie de enige beperking! Niks is te gek! Van vlotten bouwen tot zelfverzonnen bordspelen, van weekenden kamperen tot hikes. Dit gebeurd onder een toeziend oog van de begeleiding, waarbij zelfstandigheid en verantwoordelijkheden steeds belangrijker worden.

Elke vrijdag hebben de Explorers van 20.00 uur tot 22.00 uur opkomst. Hiervoor hebben zij de beschikking over een eigen lokaal. De programma’s variëren van doordachte bordspellen tot aan (on)doordachte survival tochten. Ook kunnen de programma’s een bepaald thema hebben zoals met Sinterklaas en kerst. Tijdens ‘de Nacht van o’Hara’ spelen we 12 uur lang (de hele nacht) bordspellen.

Naast de wekelijkse opkomsten zijn er ook regelmatig kampen. Er zijn een aantal weekendkampen, waaronder: teambuildingsweekend, voorjaarskamp en Joti. Maar het grootste spektakel vindt in de eerste week van de zomervakantie plaats: Het zomerkamp! Tijdens eerdere kampen zijn we o.a. al naar Luxemburg, Duitsland, België en Denemarken geweest. De hele week zijn er leuke en spannende activiteiten zoals een meerdaagse hike, mountainbiken, klimmen, kanoën en zwemmen. Naast deze activiteiten is er natuurlijk ruimte voor ontspanning aan het kampvuur ’s avonds. Ook zijn er verschillende spellen en dagjes uit.

Om al deze activiteiten te kunnen realiseren proberen we door het jaar heen geld te verdienen. Dit doen we op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door het organiseren van kinderfeestjes, achter de bar bij feesten en partijen of het collecteren voor Jantje Beton. Daarnaast organiseren we ook een grote familie-barbeque.

 

Enthousiast geworden en wil jij ook een keer meedraaien met de Explorers!? Neem dan contact op via het contactformulier.

Kalender
Volledige kalender >