Stam > Informatie

Over de Stam

De Hobbitstam is de speltak voor de oudste leden van scoutingvereniging Kimball o’Hara. Het thema van deze speltak is gebaseerd op het wereldberoemde boek van J.R.R. Tolkien: De Hobbit. Verdeeld in vier families nemen leden in de leeftijd van 18 tot (als je wilt) 80 het op tijdens vier opkomsten die over het jaar zijn verspreid. De inhoud van deze opkomsten is elke keer weer anders en wordt door de families zelf bedacht. Denk hierbij aan bijvoorbeeld, Oud-Grieks borden smijten, Mario Party in reallife, een Escaperoom of Masterchef Voorschoten. De opkomsten bevatten altijd een wedstrijdelement.

 

Naast deze vier opkomsten per jaar zijn er een aantal evenementen die ieder jaar weer op de agenda van de Stam terugkomen zoals: de Autorally, de Joti (een evenement met de gehele vereniging), de BBT (een weekend in de bossen) en de nodige feestjes.

 

Zoals alle speltakken heeft ook de Stam een eigen lokaal. Ons lokaal wordt gesierd door een goede geluidsinstallatie (vraag maar aan de buren!), een HD-beamer, een bar met koele drankjes, dartboards, een pooltafel en een openhaard. Vaak zijn er op zaterdagavond de nodige stamleden te vinden in onze ‘Herberg de Harige Voet’.

 

Met zo’n vijfendertig actieve leden vormt de Stam een hechte groep die altijd op zoek is naar nieuwe leden. Actieve deelname bij de Stam kost €25,- euro per jaar. Sporadisch is het mogelijk dat er om een kleine bijdrage wordt gevraagd voor opkomsten of een extra omelet tijdens de BBT. Het is ook mogelijk om Stamgast te worden voor €2,50 per jaar. Je kunt dan niet deelnemen aan de opkomsten of de BBT maar bent van harte welkom bij de autorally en alle borrels. Interesse om Stamgast te worden kun je kenbaar maken aan de Raad (het bestuur van de Stam) zij zullen beslissen of je Stamgast kunt worden. Stamlid worden kan altijd (er wordt dan natuurlijk wel verwacht dat je zo vaak mogelijk aanwezig bent). Benader de Raad via de secretaris via het contactformulier onder het kopje ‘algemeen’ op deze website en kom een keer kijken of de Stam ook wat voor jou is!

 

Proost! De Raad.

 

Kalender
Volledige kalender >