Laden Evenementen

Speurtocht

Benodigdheden:

  • pen en papier of krijt

  • mobiel voor foto’s

Hoi lieve Bevers, dit is onze eerste online opkomst ooit. Gaat alles goed met jullie? Met ons gaat alles goed, alleen missen we jullie wel. We hopen dat we snel weer op zaterdag naar scouting mogen komen. Tot die tijd gaan we elke week een opkomst op de scouting site plaatsen, zodat je kan zeggen “Ik scout thuis”. Deze week gaan we een speurtocht maken.

Je mag  je scoutingtrui en das aan, en we beginnen natuurlijk met het openingslied van de Bevers. Ga naast je papa of mama zitten dan kan je beter kietelen.

A ram sam sam, a ram sam sam.
Koeli koeli, koeli, koeli, ramsamsam, ramsamsam,
Aravit, aravit.
Koeli, koeli, koeli,koeli, ramsamsam, ramsamsam.

Nu gaan we de speurtocht maken, je mag kiezen of je binnen met pen en papier een speurtocht maakt of buiten met krijt. 

Voor een speurtocht binnen is het de bedoeling dat je een plattegrond van het huis op papier tekent. Je kan even aan je papa of mama vragen om hierbij te helpen. Je mag dan alle kamers van het huis op papier tekenen. Nu mag je bedenken waar je speurtocht begint, bij de voordeur in de keuken of op zolder?  Teken op je plattegrond het beginpunt. Wij zouden het leuk vinden als je bij het einde van je speurtocht een hartje vind, deze kan je tekenen op papier of maken van iets anders. Teken nu op de plattegrond hoe de speurtocht loopt, dit kan je bijvoorbeeld met pijltjes doen. Als je bij het einde bent hang dan je hartje op, en maak een leuke foto van jou en je hart voor de leiding. Nu is je speurtocht af, en kan je papa, mama of iemand anders de speurtocht laten lopen en verassen met een hartje.

Voor de speurtocht buiten heb je alleen krijt nodig. Je kan even aan je papa of mama vragen om hierbij te helpen. Nu mag je bedenken waar je speurtocht begint, bij de voordeur in de tuin of op de stoep?  Teken het beginpunt op de grond. Loop nu hoe jij de speurtocht wilt lopen en zet om de 20 stappen een pijl op de grond en bij elk kruispunt. Wij zouden het leuk vinden als je bij het einde van je speurtocht een hartje vind, deze kan je dan tekenen op de grond met krijt. Maak een leuke foto van jou en je hart voor de leiding. Nu is je speurtocht af, en kan je papa of mama de plattegrond geven en verassen met een hartje.

We hopen dat je het leuk vond, volgende week is er weer een nieuwe online opkomst. En vergeet niet je foto’s te sturen naar: kimballspeltakbegeleiding@gmail.com                                                                          of whatsapp: 0628211167

Share This Story, Choose Your Platform!