Het scoutingjaar werd traditioneel afgesloten

Het scoutingjaar 2018 werd traditioneel afgesloten met het Kerstdiner waarin de leiding, bestuursleden en commissieleden konden genieten van een diner wat dit jaar Après-ski  als thema had. De drie hoofdgangen bestaande uit gourmetten, vleesfondue en kaasfondue werden afgewisseld met typische wintersport spelletjes om de sfeer compleet te maken.

 

kerstdiner

Na twee weken kerstvakantie begon het nieuwe jaar met de eerste opkomst gevolgd door de nieuwjaarsborrel. Hier leidde onze voorzitter Marijke het nieuwe jaar in en kon iedereen onder het genot van een hapje en een drankje (waarvoor dank aan de raad) proosten op het nieuwe jaar. Een week later lagen alle kinderen en leiding in zwembad Het Wedde voor de eerste groepsactiviteit van het jaar.

Voor diverse leiding zijn er een tweetal cursussen gegeven door het team van de speltakbegeleiding. De teamleiders hebben een cursus gehad waarin o.a. is verteld hoe je een team kan leiden, hoe om te gaan met de invloeden van bestuur, ouders en commissies en de eigenschappen waar een teamleider aan moet voldoen. De groep leiding die afgelopen zomer is gestart heeft hun kwalificatie behaald en is nu officieel actieve leiding. 

 

Zoals bij de nieuwjaarsborrel al is aangekondigd is het vanaf nu mogelijk om de contributie via automatische incasso te betalen (begin april zal de eerste incasso plaatsvinden), hiervoor zijn vernieuwde inschrijfformulieren verstuurd. Op het nieuwe inschrijfformulier zijn ook twee vragen toegevoegd met betrekking tot de AVG wetgeving. Er is vanuit de leden veel vraag naar foto’s die zijn gemaakt tijdens opkomsten en kampen. Deze willen wij graag plaatsen op onze vernieuwde website en in de Lahore maar daarvoor hebben wij uw toestemming nodig. Mocht u nog geen nieuw inschrijfformulier hebben ontvangen kunt u contact opnemen met de penningmeester via penningkimballohara@gmail.com dan krijgt u deze zo spoedig mogelijk toegestuurd.