De Stam

De Hobbitstam is de speltak voor de oudste leden van scoutingvereniging Kimball o’Hara. Het thema van deze speltak is gebaseerd op het wereldberoemde boek van J.R.R. Tolkien: De Hobbit. Verdeeld in vier families nemen de leden het op tijdens vier opkomsten die over het jaar zijn verspreid. 

Laatste nieuws

Stam opkomsten

De inhoud van deze opkomsten is elke keer weer anders en wordt door de families zelf bedacht. Denk hierbij aan bijvoorbeeld, Oud-Grieks borden smijten, Mario Party in reallife, een Escaperoom of Masterchef Voorschoten. De opkomsten bevatten altijd een wedstrijdelement. Naast deze vier opkomsten per jaar zijn er een aantal evenementen die ieder jaar weer op de agenda van de Stam terugkomen zoals: de Autorally, de Joti (een evenement met de gehele vereniging), de BBT (een weekend in de bossen) en de nodige feestjes.

De families

Toeken

Brandebokken

Trotsvoeten

Brasgordels

De BBT

Elk jaar zullen alle stamleden zich verzamelen en op kamp gaan voor de zogenaamde “Bilbo Baggins Trophy”. Hierin zullen de families een weekend lang tegen elkaar strijden door middel van allerlei puzzel- en activiteiten. Elk jaar wordt dit weekend georganiseerd door één van de stamfamilies, dit is de winnaar van het jaar ervoor. Het weekend vindt meestal plaats halverwege mei en heeft 1 overnachting. De locatie van dit kamp is altijd strikt geheim.

Het Stamlokaal

Zoals alle speltakken heeft ook de Stam een eigen lokaal. Ons lokaal wordt gesierd door een goede geluidsinstallatie (vraag maar aan de buren!), een HD-beamer, een bar met koele drankjes, dartboards, een pooltafel en een openhaard. Vaak zijn er op zaterdagavond de nodige stamleden te vinden in onze ‘Herberg de Harige Voet’.

De Stam In het kort

Wie

Mannen en vrouwen

Leeftijd

18+  

Wanneer

Een aantal keer per jaar 

De Raad

Jeroen, Elise, Douwe en Coen 

Lid worden?

Past dit bij jou? Ben je nieuwsgierig en avontuurlijk? Wil je eerst meer informatie of gelijk een keer komen kijken, neem contact op met onze  secretaris.