Verkenners

Ben jij tussen de 11 en 15 jaar en heb je zin in actie? Bij de verkenners doe je hele andere dingen dan thuis, op school of op een  sport club. Het is leuk, avontuurlijk, nooit saai en soms best wel spannend. Samen met je nieuwe vrienden doe je super gave dingen waar je ook nog eens wat van leert. We gaan op zomerkamp, kook je eigen maaltijd en ontdek de wereld om je heen!

Laatste nieuws

Verkenner zomerkamp 2019

Verkenners Zomerkamp 2019

Toen de verkenners dit jaar op het zomerkamp terrein in Stroe aan kwamen hebben we nog een uurtje moeten wachten voordat we konden beginnen met opbouwen omdat het zo hard regenden. Met zijn alleen onder een zeiltje een boterham etend konden wij ons nog niet voorstellen dat het de rest van het zomerkamp gemiddeld zo’n 40 graden zou zijn.

Lees verder »

Bij de verkenners zijn de kinderen verdeeld in patrouilles. Als je op 11 jarige leeftijd bij de groep komt word je ingedeeld bij een jongens- of een meisjes patrouille, waardoor je, naast leeftijdsgenoten, ook oudere kinderen in je groepje hebt zitten. Dit doen we zo om de kinderen uit te dagen hun opgedane kennis over te dragen op de jongere generatie. De oudste twee leden van elke patrouille noemen wij het kader, voor hun ligt de nadruk meer op het communiceren met en aansturen van hun patrouille. 

Onze opkomsten

Onze opkomst zijn gevarieerd en bestaan uit een gezamenlijke spellen, een sportieve uitdaging of het oefenen van vaardigheden zoals pionieren (knopen), de tent op zetten, navigeren of koken.

Zelfstandigheid

Zelfstandigheid Naast samenwerking en elkaar helpen als er problemen zijn, is het ook belangrijk dat scouts (een deel van) een opkomst leren organiseren. Deze groep scouts wordt op deze manier relatief zelfstandig en de scouts worden voorbereid op de volgende leeftijdsgroep, de explorers, waarin ze zelf activiteiten gaan organiseren. Zo blijven scouts zich steeds verder ontwikkelen, dit heet bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn’. Lees meer over wat Scouting is.

Weekend kampen

Vier keer per jaar gaan we een weekendje op kamp waarbij de kinderen oefenen met samenwerken. ‘s Avonds spelen we een spannend spel in het bos zodat de kinderen elkaar kunnen helpen hun angsten te overwinnen en buiten hun comfortzone te treden.

RSW 
Elk jaar doen we ook mee aan de regionale scouting wedstrijden waar we tegen alle scoutinggroepen uit de regio strijden om zo te kijken wie het best de typische scoutingvaardigheden beheerst. De top vijf van de wedstrijden mogen ook door naar de landelijke scoutingwedstrijden de afgelopen jaren hebben wij zeer regelmatig ook patrouilles hiervoor mogen aanleveren.

Zomerkamp

In de zomer gaan we een week op kamp waarbij de kinderen zelf verantwoordelijk zijn voor hun tent, keuken en het bereiden van het eten. Er is een overkoepelend thema waarin alle avondspellen worden gespeeld waardoor de kinderen de gekste dingen meemaken. Er wordt een hike gelopen waarbij verschillende navigatie technieken gebruikt worden om de route te vinden. Het Kader gaat een avond op dropping waarbij ze zelf de weg terug moeten vinden naar het kampterrein. De tijd die je bij de verkenners hebt is zeker iets wat je de rest van je leven gaat herinneren naast vaardigheden houd je er ook een hoop vrienden aan over.

Het team

Vlnr: Djoere, Sanne, Chris (team leider), Merijn, Matthijs

Dit leiding team zorgt ervoor dat er veel variatie in het programma zit en kinderen elke week iets anders doen.

Verkenners In het kort

Wie

Jongens en meisjes

Leeftijd

11 – 15 jaar 

Wanneer

Zaterdag van 14.30 tot 16.30

Teamleider

Chris 

Word jij verkenner?

Past dit bij jou? Ben je nieuwsgierig en avontuurlijk? Wil je eerst meer informatie of gelijk een keer komen kijken, neem contact op met onze  secretaris.