Explorers

Explorers zijn tussen de 16 en 18 jaar oud. Explorers organiseren zo veel mogelijk zelf: ze organiseren hun eigen opkomsten en delen van kampen. Explorers hebben geen leiding meer, maar begeleiding die advies geeft en motiveert als dat nodig is. De explorers zetten zich gedurende het jaar op verschillende manieren in om met elkaar extra geld te genereren dat wordt gebruikt tijdens het zomerkamp. De begeleiding doet actief mee in het door de explorers opgestelde programma en zijn er om te helpen als ze advies nodig hebben of met vragen zitten.

Laatste nieuws

Het gaat bij de Explorers minder om traditionele scouting activiteiten, maar de eerder geleerde (of nog aan te leren) vaardigheden omzetten tot vette dingen, zoals bouwprojecten op kamp en het organiseren van grote spellen.

Onze opkomsten

Elke week hebben de Explorers opkomst op vrijdagavond van 20.00 tot 22.00. Het programma van deze opkomst wordt bedacht door de Explorers zelf. Dit doen zij in tweetallen, de begeleiding is er om de Explorers hierin te begeleiden. Op deze manier oefenen de Explorers om zelf een opkomst te organiseren en leren ze alles wat hier bij komt kijken. Dit zal van pas komen als zij later zelf leiding willen gaan geven bij een van de andere speltakken. De Explorer-opkomsten kunnen verschillen van een kookwedstrijd, een zelfgemaakte escaperoom of een puzzelfietstocht.

Het team

Explorer team
Vlnr: Alexander, Jeroen, Magriet (team leider) , Pien

Weekend kampen

De explorers gaan elk scoutingjaar zo’n 2 á 3 keer op een weekendkamp. Dit kan op een scoutingkampeerterrein zijn of gewoon op ons eigen gebouw. Tijdens de kampen worden er teambuildings oefeningen gedaan, samen met activiteiten bedacht door de Explorers en begeleiding.

Nacht van O'Hara

Eens per jaar vieren wij met Explorers de Nacht van O’Hara. Tijdens deze nacht zullen wij met de Explorer een hele nacht (van 20:00 t/m 08:00)  leuke spellen en activiteiten doen. Dit is elk jaar verschillend. Vorige jaren hebben we de gehele nacht in een oud-Hollands thema verschillende bordspellen, snacks en activiteiten uitgeprobeerd. Wat we dit jaar gaan doen blijft nog een verrassing.

Geld verdienen

Met de Explorers gaan we, anders dan de andere speltakken, naar het buitenland op kamp. Om de kamp prijs laag en voor iedereen toegankelijk te houden verdienen we zelf door het jaar extra geld voor uitdagende activiteiten op kamp. 

Zo halen wij lege flessen op, gaan wij langs de huizen om te helpen met Sinterklaas, lopen we collectes zoals Jantje Beton en verzorgen wij de bar bij het jaarlijkse scouting JOTI-feest

Vaak krijgen we door het jaar nog mogelijkheden om steeds ergens te helpen waarvoor wij een kleine vergoeding krijgen, zoals verhuizen, houthakken of andere taken. 

Heeft U hulp nodig ? vraag gerust de explorers!

 

Zomerkamp

Tijdens de eerste week van de zomervakantie gaan wij met de Explorers op zomerkamp. Wij gaan dan kamperen in het buitenland. Zo hebben we de hele Benelux al afgerezen en zijn we bij onze Oosterburen in Duitsland op bezoek geweest. 

Tijdens het zomerkamp zullen de Explorer eerst twee dagen gaan hiken naar het kampterrein, een spannend avontuur waar we ze goed voor voorbereiden. De rest van het kamp doen we activiteiten zoals; zwemmen, shoppen, fietsen, karten, paintballen, lekker uit eten en vooral chillen. De Explorer bedenken avondprogramma’s die wij gezellig rondom het kampvuur spelen.

Explorers In het kort

Wie

Jongens en meisjes

Leeftijd

15 – 18 jaar 

Wanneer

Vrijdag van 20.00 tot 22.00

Teamleider

Margiet 

Word jij ook een Explorer?

Past dit bij jou? Ben je nieuwsgierig en avontuurlijk? Wil je eerst meer informatie of gelijk een keer komen kijken, neem contact op met onze  secretaris.