weekend kamp explorers

Einde jaar Explorers

Explorer ‘s hebben elke vrijdagavond opkomst waar wij spellen doen die we voor elkaar gemaakt hebben. Bij de Explorers leer je opkomst maken en is daarmee een mooie laatste stap tot het worden van scoutingleiding. Naast de opkomsten hebben wij nog veel andere activiteiten. Bijvoorbeeld:

Weekendkamp

In november zijn wij met de zijn allen op kamp geweest naar Pijnacker. Wij hebben ons een weekend lang vermaakt en hebben veel leuke spellen gedaan. Zo hebben wij bijvoorbeeld een tweedehandswinkel bezocht om vervolgens een foto reeks te maken met alle voorwerpen die we verkregen hadden. Dit was natuurlijk een heel groot succes. Kortom, het was een leuk maar erg koud kamp!

Sinterklaas

Ook met bij de Explorer ’s hebben we sinterklaas gevierd. Wij hebben een dobbelspel gespeeld waarbij iedereen iets leuk krijgt. Ook hebben wij voor elkaar een gedicht geschreven Verder hebben wij sinterklaas en zijn pieten geholpen in het dorp. Het uitdelen van pepernoten maakte een hoop blije gezichten. Hiermee hebben wij geld ingezameld voor leuke activiteiten op ons zomerkamp.

Jantje Beton
Jantje beton collecte

Ook dit jaar hebben wij, zoals elk jaar, weer collecte gelopen voor Jantje Beton. Op deze manier kunnen wij een bedrag verdienen voor de pot voor zomerkamp en tegelijkertijd doen wij ook nog iets voor het goede doel. Dit jaar zijn wij weer een week langs de deuren gegaan in Voorschoten. Wij hebben ruim €1900 opgehaald voor Jantje Beton.

Kerstviering

Net als alle andere jaren hebben wij dit jaar ook een kerstdiner georganiseerd. Wij hebben gourmet met daarbij allerlei hapjes die we zelf hadden gemaakt. Het was erg gezellig en hebben lekker gegeten.