Welpen

De kinderen van 7 tot en met 11 jaar worden bij Scouting ‘Welpen’ genoemd. Bij de Welpen ligt de nadruk op het spelen en leren in de natuur. Ze doen samen met andere kinderen leuke spelletjes in een veilige omgeving. Zo leren ze spelenderwijs samen te werken onder leiding van deskundige vrijwilligers.

Laatste nieuws

Onze opkomsten

Bij de wekelijkse opkomsten van de welpen staat avontuur centraal. Samen met de leiding komen de welpen samen voor een gevarieerde mix van activiteiten die gericht zijn op plezier, teamwork en persoonlijke ontwikkeling. Tijdens deze opkomsten verwerven de welpen vaardigheden zoals samenwerken en creatief denken.

Het team

Welpen team foto
Vlnr: Anouk, Douwe, Jasper, Jeroen, Gijs, Coen (teamleider)

Weekend kampen

De welpen gaan twee tot drie keer per jaar op weekendkamp, waarbij ze gebruikmaken van de Jadoo Gher (ons eigen scoutinggebouw), het gebouw van een andere scoutinggroep of een scoutingkampeerterrein.

 

Tijdens deze weekendkampen leren de welpen niet alleen praktische vaardigheden, maar ook belangrijke waarden zoals teamwork, zelfredzaamheid en respect voor anderen. Het zijn momenten waarin vriendschappen worden gesmeed, herinneringen worden gemaakt en waarin de welpen een diepere verbondenheid met de principes van scouting ontwikkelen.

 

Of het nu binnen de vertrouwde muren van Jadoo Gher is, in het gebouw van een andere scoutinggroep, of op een kampeerterrein, elk weekendkamp biedt een unieke ervaring die de welpen helpt te groeien, te leren en vooral te genieten van alles wat scouting te bieden heeft.

Zomerkamp

Jaarlijks, in de eerste week van de zomervakantie, gaan de welpen op zomerkamp. Dit is het hoogtepunt van hun jaar. Het kamp wordt gehouden in een ander scoutinggebouw en we reizen er gezamenlijk naartoe met de bus. Op kamp staan verschillende activiteiten op het programma, zoals een bezoek aan een zwembad, een nabijgelegen dorpje, en diverse buitenactiviteiten. Daarnaast heeft elk kamp een doorlopend thema dat tot uiting komt in een spannend avondspel. Het zomerkamp is een gezellige en memorabele ervaring voor de welpen.

Welpen In het kort

Wie

Jongens en meisjes

Leeftijd

7 – 11 jaar 

Wanneer

Zaterdag van 14.30 tot 16.30

Teamleider

Coen 

Word jij ook een welp?

Past dit bij jou? Ben je nieuwsgierig en avontuurlijk? Wil je eerst meer informatie of gelijk een keer komen kijken, neem contact op met onze  secretaris.