Explorer zomerkamp 2019

Anders dan voorgaande jaren was er dit jaar een thema gekoppeld aan het zomerkamp. Het thema, de Koningsspelen, was afgeleid van een thema die de Explorers jaren geleden met een welpenzomerkamp hebben beleefd. De aankleding en de karakters van het welpenkamp jaren geleden kwamen weer naar voren. Dit keer waren de jeugdleden echter zelf de karakters en speelden zij samen met begeleiding het Koningsspel.

Koningsboardspel

In het koningsspel was iedereen verdeeld in rangen. De hoogste rang was de Koning(in). Deze regeerde over zijn onderdanen, de overige Exlplorers. Degene in de laagste rang, de Nar, was het hulpje van de koning(in). De nar voorzag de koning(in) van drankjes en andere geneugten van het koningszijn. Onder de koning bevonden zich de ridders, de begeleiding, en daaronder het volk, de overige Explorers.

 

Iedereen kon koning(in) worden. Alles wat je hoefde te doen was om de rang boven je uit te dagen en de uitdaging te winnen. Zo verschoof je van positie met degene boven je. De ridders waren stabiel van positie. Om dus van burger koning te worden moest je tweemaal een uitdaging winnen. Een keer van de ridders en een keer van de regerende koning(in).

 

Richel en Kathy hebben gebeld met een marktplaatsadvertentie om deze zo lang mogelijk aan de praat te houden. Hoewel Kathy erg goede vragen had over het houden van wandelende takken won Richel toch door zijn gesprekstechnieken over My Little Pony’s.

 

Pien en Jelle daagden elkaar uit om een zo lang mogelijke kledingketting te maken met de kleding die ze aanhadden. Ondanks dat Jelle niks meer over had; heeft Pien toch gewonnen. Roos en Clint kregen beiden een ei die ze zo lang mogelijk bij zich moesten houden. Hoe dat is afgelopen dat weten we niet. Zouden ze het ei nog steeds bij zich dragen?

 

Wie als eerste het bevroren shirt aantrekt! Dat bleek een hele opgave te zijn voor regerende Koning Coen en uitdager Richel. Helaas voor Koning Coen moest hij hierdoor zijn kroon doorgeven aan koning Richel de 1e.

 

Gedurende de week zijn er verschillende regeerperioden geweest. Sommige heersers waren gul en vergevingsgezind. Anderen waren streng maar rechtvaardig. De strijd om het koningsschap was hard. De nar was in ieder geval altijd de sjaak voor nare klusjes.

 

Naast dit nostalgische thema ondernamen de Explorers ook nog andere activiteiten op zomerkamp. Het was in Luxemburg deze week heel heet dus we hebben veel in, op, en rond het water gedaan. ’S Nachts was het heerlijk vertoeven buiten aan het kampvuur. Uitslapen in de tent wilde niet echt lukken; rond 7 uur waren we de tenten wel uitgekookt. Gelukkig was er 1 klein boompje op het kampterrein. Hier verzamelden we ons ’s morgens vroeg om met zijn allen alsnog een uiltje te knappen.