Verkenner zomerkamp 2019

Verkenners Zomerkamp 2019

Toen de verkenners dit jaar op het zomerkamp terrein in Stroe aan kwamen hebben we nog een uurtje moeten wachten voordat we konden beginnen met opbouwen omdat het zo hard regenden. Met zijn alleen onder een zeiltje een boterham etend konden wij ons nog niet voorstellen dat het de rest van het zomerkamp gemiddeld zo’n 40 graden zou zijn.

Toen het bijna droog was zijn we begonnen met opbouwen, de verkenners begonnen druk materialen te verzamelen voor het bouwen van hun keuken. Toen ze in de tent stonden wachtend tot het kader de haringen in de grond had geslagen en het zonnetje goed doorbrak kregen ze voor het eerst door hoe warm het deze week ging worden.

Voor de leiding was dit ook wat onvoorzien, een sportdag of erg actieve spellen gaan met deze temperaturen waarschijnlijk niet zo aanslaan. Gelukkig kan de leiding op magische wijze het hele programma omgooien als dat nodig is zodat we deze week vier dagen in een meer of zwembad door hebben kunnen brengen. Ook kwamen we er achter dat traditionele spellen zoals Britse Bulldog ook prima gedeeltelijk in het water gespeeld kunnen worden. Hierdoor was de hitte goed te verdragen. Als het of begon te koelen ’s Avonds kwamen we in aanraking met allerlei mysterieuze figuren die ons in een hoop spannende situaties hebben gebracht, maar voor de kleinere lezers onder u zullen we daar maar niet te veel van verklappen.

Na deze fantastische afsluiting van het jaar en een welverdiende rustperioden zijn we weer helemaal klaar voor het nieuwe scoutingjaar. Wat daar ook bij hoort is een wisseling van de wacht, helaas hebben bij de leiding Joost en Lars ons verlaten. Maar er is nog hoop want Lars is nog terug te vinden bij de Explorers en zo halverwege het jaar wordt ons leidingteam versterkt door een mysterieuze dame die al een tijdje rond dwaalt op scouting.

Ook een aantal verkenners heeft de leeftijd bereikt dat ze door mogen naar de volgende groep, Hier zullen ze geconfronteerd worden met nieuwe uitdagingen, verantwoordelijkheden en natuurlijk nieuwe maar ook oude vrienden. Voor de verkenners is dit soms wel een spannende stap en ook de leiding vindt het soms moeilijk om afscheid te nemen, maar gelukkig komen er vanuit de welpen weer nieuwe gezichten onze kant op en we kunnen niet wachten om te kijken wat die in huis hebben.

Het nieuwe jaar zijn we begonnen met wennen aan de nieuwe patrouilles en het spelen van wat klassieke spellen. Maar rustig zal het niet lang blijven, we zitten nog vol gekke ideeën, er moeten weer nieuwe skills geleerd worden en we hebben allemaal erg veel zin om er weer tegen aan te gaan dit jaar. Laten we kijken of de verkenners dit aan kunnen!