Stinkende welpen

Met een team van wel drie man en twee vrouw sterk, zijn wij toch wel de leukste speltak. Stuk voor stuk enthousiaste leidings en 28 super leuke kinderen, wat wil je nog meer.

 

In de eerste week van de zomervakantie zijn we met zijn allen op zomerkamp geweest in Ewijk. Onderweg had een van de leiding een mooie ring met Elven letters gevonden in de bus die later ongelooflijke krachten bleek te hebben. Dit heeft ons in die week een hoop avontuur bezorgd. Toen we daar kwamen, ontdekten we ook dat het best warm is in Ewijk (op een dag bijna 40 graden). Met een paar zwembaden was dit echter best goed uit te houden.

 

Elke week bedenken we een leuke opkomst voor de kinderen waarbij we telkens wisselen tussen actieve spelletjes zoals Britse bulldog, en rustige spelletjes zoals Weerwolven van Wakkerdam of iets koken of knutselen. Een paar opkomsten terug hebben we een disco gehouden met de kinderen, we deden spelletjes zoals de stoelendans, en limbo, en we hebben natuurlijk gedanst!

Binnenkort is er weer Joti, dit is een weekend kamp op het gebouw met alle speltakken. De eerste avond is er een spannend avondspel, en de dag erna zijn er allerlei activiteiten in en rond het gebouw. Waaronder een enorm springkussen en een kabelbaan. Voor sommige kinderen is dit hun eerste echte kamp, ondanks dat vinden de kinderen dit wel een van de leukste kampen (op zomerkamp na natuurlijk).

 

a de Joti komen er natuurlijk nog een hoop andere kampen en activiteiten, voor je het weet staat sinterklaas alweer voor de deur, en kort daarna zullen we ook smullen tijdens een heerlijk kerstdiner. In februari gaan we met zijn alle weer op weekend kamp en als we in april weer een beetje zijn bijgekomen gaan we gewoon nog een keer. In mei hebben we voorbereidingsweekend, waar we de leiding en de kinderen klaarstomen voor zomerkamp met, zoals je misschien al had geraden, een weekendkamp. 

We kijken uit naar weer een leuk scoutingjaar