Welpen team 2019

Een team in topconditie! We staan op dit moment met 7 leiding sterk, waarvan twee nieuwe zeer enthousiaste dames die staan te popelen om zich te bewijzen als leiding. Met zijn zevenen houden wij elke zaterdag 29 kinderen in het gareel door ze op allerlei manieren te vermaken.

Daan

Howdy! Mijn naam is Daan Vosselman, ik ben 21 jaar oud, en ik ben teamleider van de welpen. In maart 2006 kwam ik binnen bij de welpen als klein jongetje en ben nooit meer weggegaan. Nu, bijna 13 jaar later ben ik alweer bezig aan mijn 3e jaar als (welpen)leiding. Ik lijk misschien niet meer op dat jochie van 8, maar zo veel is er niet veranderd: met mijn 1,72m ben ik nog steeds niet groot, en wanneer we met de welpen een fanatiek spel aan het doen zijn, ben ik nog steeds dat jongetje. Het leukste van leiding geven vind ik de reactie van de kinderen wanneer je als team iets vets neer zet. Of het nou enthousiasme is bij een spel, een super scherpe blik bij een spannend thema, of perplex staan wanneer de leiding ze af en toe in de maling neemt. Maar rollen spelen blijft mijn favoriete onderdeel van scouting: het maakt niet uit hoe onrealistisch het is, als je het maar met genoeg overtuiging en enthousiasme brengt kun je ze alles laten geloven.

Patrick

Boe! Nou Patrick dus, 34 jaar, inmiddels alweer mijn 11e jaar als leiding bij onze mooie vereniging. Ooit begonnen bij de explorers, net als velen aangehaakt bij vrienden en daarna nooit meer weggegaan. Wel heb ik een lange break gehad van het leidinggeven. Na de explorers ben ik 6 jaar lang beverleiding geweest en toen ben ik een jaar of 7 gestopt met leiding geven. Toen ik 4,5 jaar geleden via Niels de Korte (speltakbegeleider) vernam dat het welpenteam een ernstig leidingtekort zou krijgen, nam ik na de zomer het spontane besluit om weer leiding te gaan geven. Heel erg leuk voor mij is  dat ik nu leiding mag geven samen met een zeer toffe club mensen waarvan ik er een aantal als bevertje heb gehad tijdens mijn eerste periode. Verder werk ik als persoonlijk begeleider op Villa Voorschot een woongroep in Voorschoten voor mensen met een een verstandelijke beperking.

Ramino

Hey haai hallo, ik ben Ramino de Ru en ik ben 20 jaar. Ik ga nu al weer jaar 3 als leiding bij de welpen in. Ik zit al vanaf de bevers, dus ongeveer heel mijn leven, op scouting en blijf er voorlopig nog wel even rondhangen. Maar scouting is niet het enige wat ik doe. Ik werk nu full-time bij de Infotheek als IT’er. Daarnaast help ik mijn vader nog af en toe in zijn zaak: Firma De Ru. In mijn vrije tijd ben ik vaak met vrienden er op uit of ben thuis bezig met mijn PC.

Matthijs

Hoi hoi, ik ben Matthijs Wijngaard, ik ben al 20 jaartjes jong en dit is mijn tweede jaar als leiding. Mijn ouders hebben mij toen ik 4 jaar was bij deze scouting gezet, en tot nu toe vond ik dat geen slechte beslissing van ze. Ik vind het leuk om me met muziek bezig te houden. dit jaar ben ik een studie gestart waar ik over drie jaar als het goed is een diploma voor heb. Mijn plan is om het met dit leidingteam net zo leuk te maken voor de kinderen zoals ik het vroeger vond als kind, en ik weet zeker dat dit gaat lukken.

Ryanne speltakbegeleiding Kimball O'hara
Ryanne

Hey, ik ben Ryanne Tuit. Ik ben 18 jaar. Ik kom van de explorers vandaan en ben erg blij dat de welpen mij wel in hun team wilden. Dit is mijn eerste jaar als leiding, maar ik zit al wel erg lang op deze scouting. Ik zit nog op de middelbare school, maar hoop aan het eind van het schooljaar mijn diploma op zak te hebben. Verder is een grote hobby van mij dansen. Dus ik zal de kids een aantal goede moves aanleren dit jaar!

Ducco

Haaai! Mijn naam is Duco Kaufmann, ik ben 23 jaar en sinds dit scoutingjaar weer terug bij de welpen als leiding. Sinds dat ik 4 jaar oud ben zit ik al bij deze scouting, 3 jaar geleden heb ik ook al een jaar leiding gegeven bij de welpen. Sindsdien ben ik bijna elk jaar mee op zomerkamp en veel andere kampen. U zal mij nog niet zo vaak gezien hebben op de zaterdag, maar dat kan kloppen! Ik ben namelijk werkzaam bij klimpark Het Klimeiland, hier ben ik elke zaterdag verantwoordelijk voor dat een hele hoop kinderen/volwassenen een leuke tijd hebben met hun klimuitje. Nu gaan wij in de winter dicht (november t/m maart) en kan ik mij weer volledig inzetten op de zaterdag!! Achter de schermen ben ik wel al veel op scouting te vinden. Elke woensdag als wij samenkomen ben ik hier ook bij om te helpen weer een fantastische opkomst te bedenken. Buiten de welpen ben ik ook Stamraad (soort bestuur van de stam), dit is de laatste speltak van onze scouting. Ik heb een MBO Sport en Bewegen studie gevolgd waardoor ik een hoop leuke ideeën heb voor aankomende opkomsten. Mocht u ooit vragen hebben, kunt u die gerust stellen aan mij!

Margriet

Hey hoi ik ben Margriet Kroon en ik ben 18 jaar. Dit is mijn eerste jaar als leiding. Ik heb vroeger niet zelf op scouting gezeten, maar ben wel vaak met vriendinnen meegegaan en vond dat erg leuk! Nu ben ik uitgenodigd om leiding te worden en daar kan ik natuurlijk geen nee tegen zeggen. Naast leiding geven werk ik achter de kassa en zit ik in mijn examen jaar. In mijn vrije tijd zit ik of thuis te Netflixen of ben ik bij vrienden te vinden. Ik moet nog wel een beetje wennen maar ik ga mijn best doen om er een leuke tijd van te maken met de kinderen en de leiding.