De Kimball O’hara heeft alle opkomsten en activiteiten opgeschort tot nader order, ook niet scouting activiteiten en verhuur van het gebouw kan niet plaats vinden.  

Het coronavirus is volop in het nieuws en Scouting Nederland houdt de berichtgeving hierover scherp in de gaten. Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over Scouting en het coronavirus.

Kan de opkomst doorgaan?

Nee, Scouting Nederland adviseert alle Scoutinggroepen en –organisaties in Nederland om alle activiteiten tot en met 31 mei niet door te laten gaan. Indien de overheid op een eerder moment tot minder zware maatregelen besluit waarbij scouts veilig weer samen kunnen komen past Scouting Nederland haar advies daarop aan.

Gaan de weekend kampen nog door?

Nee, alle kampen en evenementen die gepland zijn voor 31 mei gaan niet door. Ook zullen zij niet door gaan, mocht er op een eerder moment door de overheid een besluit komen tot versoepelde maatregelen waarbij de scouts weer veilig samen kunnen komen. Door de verstoorde voorbereidingen is het lastig alsnog een kamp te organiseren.

Kan de leiding of iemand anders in het gebouw?

Nee, één van de maatregelen van het kabinet is om sociaal contact zoveel mogelijk te beperken en thuis te blijven. Scouting Nederland raadt het daarom af. Om in de toekomst te garanderen dat het gebouw corona-vrij is, hebben we liever geen personen in het gebouw. Wil je tóch in het gebouw? Neem even contact op met de gebouwbeheerder.

Gaat zomerkamp nog door?

Ja, maar met een behoorlijke onzekerheid!, de maatregelen van de overheid reiken nu nog niet zo ver dat het zomerkamp niet door kan gaan. Voor het buitenlandse kamp van de Explorers zie je dat veel landen nog geen duidelijkheid geven over de maatregelen in de zomerperiode. Wij zullen de voorbereidingen voor het zomerkamp voor alsnog door zetten met enige flexibiliteit. We houden rekening met een verlenging van maatregelen waardoor wij alsnog moeten besluiten het zomerkamp af te gelasten.

Gaat de contributie gewoon door?

Ja, Scouting Nederland adviseert om de contributie van (jeugd)leden door te laten lopen en geen contributie terug te betalen. De kosten voor de voorzieningen zoals een clubgebouw en (spel)materialen lopen door. Terwijl inkomsten naast contributie, zoals fondswervende acties of verhuur nu niets opleveren. Het korten op of kwijtschelden van contributie is daarom niet realistisch. We rekenen in deze tijd van crisis op een gevoel van solidariteit om de kosten samen met de leden te blijven dragen, zodat de vereniging ook na de crisis kan blijven voortbestaan.

Wanneer is er weer opkomst?

Het is lastig om te zeggen wanneer Scouting weer begint. Uitgaan van de maatregelen van de overheid en het advies van Scouting Nederland komen we uit op vrijdag 5 juni voor de Explorers, en zaterdag 6 juni voor Bevers, Welpen en Verkenners. Dit is uiteraard niet 100% zeker, mochten de maatregelen worden verscherpt of versoepelt dan zal de datum van de eerste opkomst na corona hierop worden aangepast.

Agenda

4-4 Online opkomst 1 Bevers

4 april @ 14:30 - 11 april @ 14:30

18-4 Online opkomst 3 Welpen

2 april @ 08:00 - 17:00

Eerste opkomst na corona.

6 juni @ 14:30 - 16:30

Eerste opkomst na corona

5 juni @ 20:00 - 22:00

2019 Halloween Welpen

De welpen hebben zelf een griezelshow bedacht en opgevoerd voor de ouders. Pas op sommige foto's kunnen als eng ervaren worden! [...]

2019 Weekendkamp Explorers Pijnakker

Het eerste weekend kamp van de Explorers staat altijd in het teken van teambuilding. De begeleiding creëert een gezellige sfeer met leuke opdrachten waar alles om samenwerken draait. Het weekend in Pijnakker gaat de [...]