Familieweekend Kimball O’ Hara groot succes

Afgelopen 10 en 11 juni was het weer zo ver: het familieweekend van de Kimball O’ Hara scoutinggroep uit Voorschoten. Met je ouder(s) slapen in een tent, spelen in het bos en een slechte koning verslaan met behulp van Robin Hood. Het was één groot feest!

 

Wekenlang is er voorbereid door vrijwilligers van de vereniging. Spellen bedenken, thema en rollen verdelen, klussen, boodschappen doen en fondsen werven. Op vrijdag werd er vanaf ’s ochtends opgebouwd in het bos in Aerdenhout. Na de hele dag in 30 graden kisten te hebben getild en tenten te hebben opgezet, werd de leiding beloond met een smaakvolle BBQ door de onze kookcommissie. 


Zaterdag ochtend kwamen de families aan met eigen tenten, slaapzakken en zelfgemaakte middeleeuwse outfits. Al snel stond het veld vol met de tenten van de families. De uitnodiging voor het verblijf kwam van koning Rikkert en dochter Priscilla om feest te vieren op het landgoed in het bos. Echter bleek dat zijn slechte broer, koning Ootoo het landgoed had overgenomen. De families moesten muntstukken betalen voor hun verblijf en de maaltijden. 

Liters water ging er met de hitte doorheen. De warmte weerhield niemand ervan om in de middag actief deel te nemen aan de talloze familie spellen om de muntstukken voor de koning te verdienen. Levend ringwerpen, omgekeerd sjoelen, ringsteken, een familieschild knutselen, de ouders vies maken in het schavot en water spellen. De ouders waren soms nog fanatieker dan hun kinderen, een prachtig gezicht.

De kookcommissie had een echte scoutingmaaltijd bereid, waarna de kinderen en hun ouders opnieuw op pad moesten. Dit keer stond een geheime missie met Robin Hood op het programma om de slechte koning te verbannen en werd de avond afgesloten met de terugkeer van de goede koning Rikkert. De volgende ochtend werd gestart met een lekker ontbijt waarna het weekend afgesloten werd met een bekend scoutingspel. De groep kijkt terug op een warm, stoffig, maar bovenal gezellig familieweekend met elkaar. Dit weekend was niet mogelijk geweest zonder alle vrijwilligers en giften uit sponsoren en fondsen. Allereerst dank aan de organisatie van (oud)leiding voor alle organisatie vooraf en tijdens het weekend. Daarnaast dank aan alle vrijwilligers van de groep die geholpen hebben: leiding, bestuur, kookcommissie en onze oudste jeugdspeltak de explorers (16+). 


Dank aan de giften uit sponsoren: Compleet IT, Jumbo Voorschoten, Hoogvliet Voorschoten, KlijnFoto.Digital, Bakkerij ’t Stoepje en individuele giften. 
Speciale dank gaat uit naar Stichting Katapult en Nut Voorschoten voor de grote bijdrage van nieuwe materialen. Het NUT ondersteunt doelen die het culturele en sociale leven in Voorschoten op een hoger plan tillen. Meer informatie is op de website te vinden. 

Al jarenlang draait de vereniging op de inzet van vrijwilligers. Wekelijks worden er op vrijdagavond en zaterdagmiddag vele jeugdigen vermaakt met leuke activiteiten door enthousiaste leiding. Het bestuur, de oudercommissie, kookcommissie, gebouwbeheer en PR worden allemaal gevuld door een hechte groep vrijwilligers. Lijkt het u leuk iets te betekenen voor jeugdigen in Voorschoten en gezellige activiteiten met elkaar te ondernemen?