Joti

Eindelijk weer Joti

Ieder jaar wordt tijdens het derde volle weekend van oktober wereldwijd de JOTI gehouden. Vorig jaar hebben wij deze helaas last-minute moeten afzeggen. Dit keer kon deze gelukkig doorgaan.

Op vrijdag avond verzamelde als onze jeugdleden zich op het gebouw voor een spannend avondprogramma. De avond werd afgesloten met een kampvuur waarna de jongere kinderen in het gebouw mochten slapen en de oudste buiten in tenten.


Op zaterdagochtend begonnen we de dag met een vossenjacht. Voorheen deden we dat in ons dorpscentrum, ditmaal op de Vlietlanden. Een vossenjacht is een speurtocht maar in plaats van op zoek te gaan naar posten moeten de kinderen in een bepaald terrein op zoek gaan naar vossen, dit zijn leiding die zijn verkleed in opvallende kleding in een bepaald thema. Het thema van onze vossenjacht dit jaar was Landen.

Na de lunch hebben we op en rond ons gebouw een postenspel georganiseerd. Hierbij worden verschillende spelletjes gedaan zoals: kussengevecht, luchtbuks schieten, springkussen springen, schminken en cakejes versieren. Het grote hoogtepunt was onze zelf gepionierde joti toren. Van deze toren konden de kinderen abseilen.

Het was fijn om na lange tijd weer een grote groepsactiviteit te kunnen uitvoeren met onze hele scouting.