Bestraten speelplein NLdoet

Speelplein op nieuw bestraat tijdens NLdoet

De Kimball o’ Hara deed dit jaar mee aan de grootste vrijwilligers actie van Nederland: NLdoet. Een initiatief van het Oranje fonds die samen met duizenden sociaalmaatschappelijke organisaties deze dagen organiseert.


Het plein voor het gebouw van de Kimball is afgelopen jaren verzakt. Hierdoor lagen de tegels schots en scheef en ontstond er een onveilige situatie. Om op een veilige manier leuke spellen op ons plein te kunnen organiseren was het belangrijk dat het plein opnieuw bestraat werd. 

Tijdens NLdoet hebben we met een kleine club vrijwilligers van onze eigen scouting het plein opnieuw bestraat. De verzakte delen hebben we eruit gehaald. Vervolgens hebben we de grond aangevuld met zand en geëgaliseerd. Daarna hebben we de tegels weer netjes terug geplaatst. Het was een zware klus waar we de hele dag mee bezig zijn geweest. Grote dank aan alle vrijwilligers die hieraan hebben meegeholpen.

We zijn erg blij met het resultaat. Het plein is weer veilig en geschikt voor onze opkomsten.

Ook voor andere gebruikers van ons scoutinggebouw zoals de Mauritsgroep. Zij bieden scouting aan voor kinderen met een lichamelijke beperking.

De Kimball o’ Hara draait volledig op vrijwilligers. Het scoutingspel aanbieden aan onze jeugdleden is onze hoofdactiviteit. Maar daarnaast zijn er nog tal van vrijwilligers op en rond de vereniging die zich op ander manieren inzetten. Denk hierbij aan functies zoals voorzitter, penningmester, gebouwbeheer of public relations.

Benieuwd hoe jij je steentje kan bijdragen? We hebben nog open vacatures, neem gerust eens contact met ons op.